Kalmar-huse - Grafik på element

Mit skræddersyede hus

Forfatter Anna Grue og hendes mand, kunstmaleren Jesper Christiansen, har bygget en drøm af et Kalmar-hus.

Huset ligger ud til Isefjorden og er bygget i 2017.

Kalmar huse - Anna Grue - Mit skræddersyede hus
icon

Min mand og jeg havde haft sommerhus på denne skønne plet i en snes år, da vi besluttede at flytte permanent til Odsherred. Vi købte nabogrunden, slog haverne sammen og gik i gang med lede efter det helt rigtige hus. Vi var enige om, at det skulle ligne et sommerhus udefra og et helårshus indefra. på denne måde ville det falde naturligt ind i kvarteret, som består af klassiske, ældre træhuse, men føles som en rigtig bolig.

Efter et stykke tid faldt vi for Kalmargårdens Rømø-serie: Udefra så klassisk og dansk, som det kan blive – og indvendig med mulighed for at ændre lige præcis så meget, som vi havde behov for.

Vi valgte den største model, og i samarbejde med sælgeren gik vi derefter i gang med alle ændringerne: Vi lagde flere rum sammen, forlængede stuen, sløjfede sauna og spabad og bordtennisrum, opgraderede køkken og bad, valgte en alternativ beklædning til lofter og vægge, tilføjede døre og skure og terrasser og vinduespartier, så det stod ud af ørerne. Det blev til mange møder, og det var sjovt! Huset blev i denne proces helt og aldeles vores eget. Et typehus, ja, men alligevel ganske unikt. Og stadig til en pris, der var til at forstå.

Selve byggearbejdet gik imponerende hurtigt. Vi fulgte det på nærmeste hold, da vi på det tidspunkt stadig boede i det gamle sommerhus på nabogrunden. Et sjak muntre og flittige håndværkere flyttede ind i en mandskabsvogn, arbejdede intensivt i otte-ti uger, og så var det overstået.

Kalmar huse - Anna Grue - Mit skræddersyede hus

I dag bor vi selv i det nye, lækre hus, mens det gamle benyttes som atelier af min mand og som sommerhus for vores voksne børn. Følelsen af at have fået en skræddersyet bolig, hvor alt er gennemtænkt og tilrettet på forhånd, er meget dejlig. Vi ville ikke tøve et øjeblik med at vælge den samme løsning en anden gang.